Tøystil for ulike kroppsfasonger

Å velge riktig tøystil basert på kroppsfasong kan være utfordrende, men det kan også være en fantastisk måte å fremheve de beste trekkene ved kroppen din. I denne artikkelen vil vi se nærmere på hvordan du kan kle deg for å fremheve din unike kroppsform.

Kroppsfasonger og hvordan de påvirker tøystilvalg

Vi har alle forskjellige kroppsfasonger, og det er viktig å velge klær som passer og fremhever vår kroppsfasong på best mulig måte. Her er en oversikt over de vanligste kroppsfasongene og hvilke plagg og materialer som fungerer best for hver av dem:

Eplefasong:

Hvis du har en epleformet kropp, vil du sannsynligvis ha litt ekstra vekt rundt midjen. For å skape balanse i silhuetten din, bør du velge plagg som trekker oppmerksomheten bort fra magen. En kjole med empire-midje vil gjøre at midjen ser smalere ut, mens en A-formet kjole vil skape en fin balanse mellom over- og underkropp.

Pæreform:

Hvis du har en pæreformet kropp, vil du ha brede hofter og lår i forhold til overkroppen. For å skape balanse i silhuetten, bør du velge plagg som trekker oppmerksomheten oppover mot overkroppen. En kjole med en v-hals eller en skjørtelengde som ender rett over kneet vil være flatterende for denne kroppsformen.

Timeglassform:

Hvis du har en timeglassformet kropp, vil du ha en smal midje og proporsjonale hofter og skuldre. De fleste plagg vil være flatterende for denne kroppsformen, men en kjole med et tettsittende snitt som fremhever midjen din vil være spesielt flatterende.

Rektangulær form:

Hvis du har en rektangulær kroppsform, vil du ha en rett og smal midje med proporsjonale hofter og skuldre. For å skape en illusjon av en midje, bør du velge plagg som har en definert midje eller en høy midje. En A-formet kjole eller en kjole med en belte rundt midjen vil være flatterende for denne kroppsformen.

Tips for å kle seg etter kroppsfasong

Nå som vi har sett på hvilke plagg og materialer som fungerer best for hver kroppsfasong, kan vi se på noen generelle tips for å kle seg etter kroppsfasong:

 • Bruk tilbehør for å trekke oppmerksomheten mot det du vil fremheve. En stor halskjede eller øredobber vil for eksempel trekke oppmerksomheten mot ansiktet ditt.
 • Bruk mørke farger på områdene du vil skjule og lyse farger på områdene du vil fremheve. Dette vil hjelpedeg å skape en balansert silhuett.
 • Velg klær som passer ordentlig. Klær som er for store eller for små vil ikke være flatterende uansett kroppsfasong.
 • Unngå horisontale striper. Dette kan få deg til å se bredere ut enn du egentlig er.
 • Velg plagg med vertikale linjer eller sømmer for å få deg til å se høyere og slankere ut.

Konkrete tips for hver kroppsfasong inkluderer:

 • Epleform: Unngå tette kjoler som strammer rundt midjen. Velg heller en kjole med et mer avslappet snitt.
 • Pæreform: Velg en kjole med en rett eller A-formet silhuett. Unngå skjørt som er for tettsittende rundt hoftene.
 • Timeglassform: Velg en kjole som fremhever midjen din. Unngå kjoler som er for løse eller for stramme.
 • Rektangulær form: Velg en kjole som skaper illusjonen av en midje, for eksempel en A-formet kjole eller en kjole med en belte rundt midjen.

 Inspirerende eksempler

For å få litt inspirasjon kan du se på bilder av kjendiser eller modeller som har lignende kroppsfasong som deg selv. Her er noen eksempler:

 • Epleform: Drew Barrymore og Oprah Winfrey
 • Pæreform: Beyonce og Jennifer Lopez
 • Timeglassform: Scarlett Johansson og Christina Hendricks
 • Rektangulær form: Cameron Diaz og Gwyneth Paltrow

Se hvordan disse stjernene velger klær som fremhever deres positive trekk og skaper balanse i deres silhuett.

Konklusjon

Å kle seg etter kroppsfasong kan være en utfordring, men det kan også være en fantastisk måte å fremheve dine positive trekk og føle deg selvsikker i din egen stil. Ved å velge klær som passer og fremhever din unike kroppsform, vil du se og føle deg fantastisk uansett hva anledningen måtte være. Så ikke vær redd for å eksperimentere med ulike stiler og prøve nye ting – det er den beste måten å finne din egen personlige stil på!